Er was eens…. een werkplek griezel! In vijf stappen jouw werkplek ordenen..

werkplekgriezel administratieEr was eens een werkplek griezel, het monster dook op zodra er stapels papieren op je bureau ontstonden of je administratie achter liep. Hij liet papier verdwijnen, schudde de papieren nog eens door elkaar en at papier op zonder dat jij het door had….

Het begin van een mooi sprookje, maar vaak nog realiteit. Kijk eens goed rond op je werkplek, heb jij last van stapels of verspreidde papieren, losse pennen, briefjes en nog wat rond slingerende koffiekoppen? Voordat jij het weet, bouw je stapels en komt de werkplek griezel langs; je raakt papieren kwijt, bent langer bezig met zoeken of jij hebt nog maar tien centimeter over om lekker te werken.

Ordening op je werkplek is belangrijk en heeft voordelen:

★ Je verliest geen tijd want jij kan alles terug vinden.

★ Door de strakke ordening, heb je overzicht en kan je efficiënt werken.

★ En jouw werkplek ziet er netjes en schoon uit.

werkplekgriezel administratie flexprofinance

Om te voorkomen dat er bij jou een werkplek griezel ontstaat, vijf stappen om jouw werkplek te ordenen:

 

 

Stap #1 Scheiden

Pak je stapels papieren op en kijk wat je nog nodig hebt en wat je niet nodig hebt. Alles wat je niet nodig hebt kan weg. Twijfel je, gooi het dan weg. Hetzelfde geldt voor pennen, kopjes, boeken etc. Kijk ook eens in jouw bureaulades, daar is vast ook nog wat op te ruimen.

ordenersStap #2 Schikken

Alles wat overblijft, kan je ordenen. Papieren of administratie gaan naar bepaalde mappen of kasten, pennen komen in een bak, vieze koppen gaan naar de gootsteen, paperclips krijgen een plek in de bureaula enzovoort..

Stap #3 Schoonmaken

Als je alles geschikt hebt dan zie je een bureaublad, tijd om dat schoon te maken. Koffiekoppen afwassen, kasten schoon maken en prullenbakken legen. Alles hoort er glimmend en schoon uit te zien.

Stap #4 Standaardiseren

Om te zorgen dat je elk attribuut op jouw bureau of elke map in de kast op dezelfde plek houdt, kan je alles labellen, in kleur of in woord. Het lijkt een vreemde stap, maar zal je zeker helpen om alles geordend te houden. Een rood gelabelde map hoort op een rood gelabelde plank in de kast. Jouw nietmachine krijgt een blauw label en staat op een blauwe sticker. Zo zal je zien dat jij makkelijker alles bij houdt. En vlugger bent met opruimen.

werkplekgreizel administratie flexprofinanceStap #5 In Standhouden

Maak een foto van jouw opgeruimde bureau en hang het op jouw werkplek. Vraag aan je collega’s als zij jouw werkplek niet zien zoals op de foto, om jou daarop aan te spreken. Tevens herinnert de foto je dat jij regelmatig de plek dient op te ruimen. Blijf volhouden, daarmee krijg je succes!

De werkplek griezel zal door deze vijf stappen weg blijven en jij hebt een schone werkplek! Succes!