Lean SixSigma

improvementSo by constant improvement or, should I say, the improvement based upon action, one can rise to an higher level of practise and knowledge.” (Fujio Cho, President , Toyota Motor Corporation, 2002)

 

lean sixsigma een methode die flexprofinance toepast

 

Flexprofinance maakt onder andere gebruik van de Lean Sixsigma methodieken. Deze methodes zijn gericht op het continu verbeteren van het proces waarin de klant centraal staat. Het proces wordt op de klant afgestemd, door op systematische wijze te kijken naar elke processtap.

De Lean methodiek komt oorspronkelijk uit de auto-industrie en kan door de praktische instelling ook toegepast worden in de bedrijfsadministratie. Op basis van doorlooptijd, kwaliteit en in één keer goed nemen we het bedrijfsadministratie proces onder de loep van begin tot eind.

Sixsigma gaat over controle en beheersing van het proces op een statistische manier benaderd, dit geeft een extra dimensie aan het Lean-concept, vaak zijn er meedere oorzaken van een probleem aan te wijzen, SixSigma onderzoekt welke oorzaak de grootste veroorzaker is van het probleem.

Een kleine indruk wat Lean six sigma kan doen en wat Flexprofinance voor u kan betekenen:

[wowslider id="22"]

Voor meer informatie kijk eens op www.lean.org