De balans opmaken….

ambition2De balans opmaken…..Het is deze maand alweer een jaar geleden dat ik voor mezelf begon, het is dus een goed moment voor mij om eens uit te stappen, eens stil te staan, en de balans op te maken om te zien wat er van mijn plannen terecht is gekomen.

Een starter zijn is niet gemakkelijk en heeft heel veel ups, maar ook downs. Soms voelt het alsof je niet vooruit komt en de andere keer gaat het zo soepel dat je niet verwacht had dat je het zou halen.

Wat was belangrijk voor mij dit jaar? Welke doelen had ik mijzelf gesteld? En wat is er van terecht gekomen? Wat heb ik laten verzanden? Waar is niks van terecht gekomen?

Ik heb heel veel geleerd dit jaar, over ondernemen, over netwerken, over website bouwen, een verkoopgesprek voeren, over zelfstandig je eigen tijd indelen… Mijn conclusie is een ondernemer zijn is pittig, elke keer weer de volle 100% geven, hopen dat het kwartje nu jou kant op valt en anders er nog extra aan trekken. Overal aanwezig zijn, dat heeft nadelen (je bent in de avonduren vaak weg) maar dat heeft ook voordelen, mijn kennissen netwerk is enorm gegroeid, waardoor ik ook weer in staat ben om andere startende ondernemers te helpen en potentiële klanten tegen kom.

Dit jaar waren er een aantal kleine projecten waar ik aan de slag kon, maar die waren niet voldoende om volledig te voorzien in een inkomen. Dus hier heb ik nog werk aan de winkel. Hoe kan ik nu beter klanten bereiken en wat kan ik beter/anders doen om de klanten beter te bedienen. Met deze vragen ben ik bezig en kijk ik ook terug op mezelf. Waar haal ik de meeste voldoening uit en welke passie kan ik nog beter benutten en inzetten voor de klant.

Recentelijk is bij mij een nieuw idee opgekomen wat voort borduurt op mijn passie: administratie en boekhouden. In samenwerking met een ander persoon ben ik een nieuw project gestart. Deze zomer zullen alle voorbereidingen plaats vinden om begin Oktober van start te kunnen gaan in een nieuw jasje. Wat het precies is, laat ik nog even in het midden, maar er zal meer bekend zijn over 1 ½ maand.

Het is zomer en iedereen last een vakantie in. Ik ga een radiostilte in lassen om aan dit nieuwe project te kunnen werken. Het wordt groots en mooi, maar heeft nog heel veel voeten in de aarde om van de grond te krijgen. Hopelijk kan ik jullie snel hiervan op de hoogte brengen als alles staat. Wish me luck!

En een hele fijne mooie zomer toegewenst aan mijn trouwe lezer, geniet ervan……

Groet,

Lidewij